Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ο Πανορμίτης Σύμης Ρόδου(διαχρονικό θαύμα)

 panormiths.jpg

Καταγραφή

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ο Πανορμίτης, πέρα από τα αμέτρητα επιβεβαιωμένα Θαύματα που έχει επιτελέσει και επιτελεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια στην Ιερά αυτή Μονή της Σύμης, πραγματοποιεί (όπως θα δούμε παρακάτω) και ένα διαχρονικό (ανά τους αιώνες) και ταυτόχρονα Μοναδικό παγκοσμίως Θαύμα, σε όσους πιστούς βρίσκονται σε διάφορα μέρη του κόσμου και δεν έχουν τη δυνατότητα να έρθουν οι ίδιοι στο Μοναστήρι του.
Το Μοναστήρι βρίσκεται στο Νότιο άκρο του νησιού και είναι χτισμένο στον πανέμορφο όρμο του Πανόρμου, ενώ από τους πρώτους ακόμα Χριστιανικούς αιώνες αποτελούσε ένα από τα Κέντρα τοπικής Ευσέβειας προς τους Αγγέλους.
Ο σημερινός Ιερός Ναός του (εντός του Οποίου δεσπόζει, κατέχοντας φυσικές διαστάσεις, η Εφέστια Θαυματουργή Εικόνα του Ταξιάρχου Μιχαήλ), είναι χτισμένος το 1783, η δε Αγιογράφηση πραγματοποιήθηκε το 1792 από δύο αυτόχθονες Αγιογράφους, τον Ιερομόναχο Νεόφυτο και τον Κυριάκο Καρακωστή. Τέλος, πάνω από την κεντρική Πύλη της Ιεράς Μονής βρίσκεται το περίφημο Καμπαναριό του Πανορμίτη (Κτίσμα του 1911), που συγγενεύει με Ρωσικά Καμπαναριά.
Το Μέγα λοιπόν και διαχρονικό αυτό Θαύμα που αναφέραμε παραπάνω, έχει συμβεί και συμβαίνει σε όποιον διαθέτει Αληθινή Πίστη στον Μοναδικό Αληθινό Θεό, στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Εκείνος που αδυνατεί την παρούσα στιγμή να επισκεφθεί την Ιερά Μονή, μπορεί μέσα σε ένα μικρό μπουκαλάκι, είτε από εμφιαλωμένο νερό είτε από πορτοκαλάδα (πλαστικό κατά προτίμηση, ως πιο ανθεκτικό), να τοποθετήσει Θυμίαμα, ένα χαρτί με τα «Υπέρ Υγείας» και τα «Υπέρ Αναπαύσεως» ονόματα εκείνων που επιθυμεί, ένα χαρτάκι με το Ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση ή και το τηλέφωνό του. Επίσης, μπορεί να συμπεριλάβει και ένα γράμμα προς το Μοναστήρι, για οποιοδήποτε θέμα τον απασχολεί και θα ήθελε να γίνει θέμα προσευχής στην Ιερά Μονή.


Αφού τοποθετήσει μέσα όλα αυτά τα Αφιερώματα για τον Ταξιάρχη και κλείσει το μπουκαλάκι, μπορεί είτε από ένα λιμάνι είτε από κάποιο πλοίο που βρίσκεται στα ανοιχτά να πετάξει το μπουκαλάκι στη θάλασσα, αφού πρώτα προσευχηθεί στον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Πανορμίτη και του ζητήσει να το οδηγήσει ο ίδιος στο Μοναστήρι του στη Σύμη.
Ο Πανορμίτης θα το αναλάβει και το μπουκαλάκι με τα Αφιερώματα θα φθάσει τελικά στη Σύμη, στον όρμο της Ιεράς Μονής, ή διαφορετικά θα μπλεχτεί στα δίχτυα των ψαράδων στα ανοιχτά του νησιού. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο τελικός προορισμός του θα είναι να καταλήξει άθικτο στα χέρια των ανθρώπων του Μοναστηριού, οι οποίοι με τη σειρά τους (ως επιβεβαίωση του Θαύματος, «προς Δόξαν Θεού») θα αποστείλουν ευχαριστήρια επιστολή προς τον πιστό που το έστειλε, ευχαριστώντας τον για τα Αφιερώματα.
Στην Ιερά Μονή φυλάσσονται μέχρι σήμερα Αφιερώματα, που ταξίδεψαν μόνα για τον Πανορμίτη από διάφορα μέρη του κόσμου (όπως για παράδειγμα από την Αυστραλία) και από διάφορες εποχές. Τα παλιά τα χρόνια, οι πιστοί έστελναν με τον τρόπο αυτό τα Αφιερώματά τους μέσα σε γυάλινα μπουκάλια, ακόμα και σε κιβώτια!

panorm.jpg

RSS Feed για αυτό το θέμα 33

nick_a_polemis

Προσκυνηματικά Νέα Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008 8:13 μμ

Το παρακάτω βρήκα στην Espresso

http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=2&catid=1&artid=872301

Εξαφανίστηκε από την εικόνα η μορφή του Αρχάγγελου Μιχαήλ την ώρα του μεγάλου εσπερινού στην Ιερά Μονή Πανορμίτη Σύμης! Το γραφικό νησί των Δωδεκανήσων είναι γνωστό στα πέρατα του κόσμου για το μοναστήρι που είναι αφιερωμένο στον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή χιλιάδες είναι οι πιστοί που το επισκέπτονται για να ανάψουν ένα κερί στη χάρη του. Τα τάματα κάτω από την ασημένια εικόνα του είναι αμέτρητα, ενώ οι μαρτυρίες για θαύματα πάρα πολλές. Φέτος όσοι παρευρέθηκαν στον εσπερινό της παραμονής της εορτής του Ταξιάρχη Μιχαήλ ή Πανορμίτη (κλέφτη) -έτσι συνηθίζουν να τον λένε οι ντόπιοι, γιατί σύμφωνα με την παράδοση αν δεν αποδοθεί ένα τάμα, ο Αγιος βρίσκει τρόπο και το παίρνει μόνος του- βρέθηκαν μπροστά σε ένα ακόμη θαύμα!

Οι πιστοί που βρίσκονταν μπροστά στην εικόνα του Αρχαγγέλου την ώρα της ακολουθίας αναφέρουν πως το πρόσωπό του σβήστηκε για μια στιγμή προκαλώντας τους ρίγη δέους και συγκίνησης.

«Εχει βουίξει όλο το νησί. Προσωπικά δεν το είδα, ωστόσο μου το ανέφερε αρκετός κόσμος που βρισκόταν στον εσπερινό» δήλωσε ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, τονίζοντας πως η εικόνα που βρίσκεται στην Ιερά Μονή είναι θαυματουργή. «Κατά καιρούς ακούγονται πολλά. Χαρακτηριστικό είναι το θαύμα με τα μπουκάλια. Πιστοί από όλο τον κόσμο βάζουν ένα μήνυμα μέσα σε μπουκάλι για τον Αρχάγγελο και το αφήνουν να το πάρει η θάλασσα. Κατά καιρούς ξεβράζονται στην παραλία αρκετά από αυτά. Οποιος τα βρει τα πηγαίνει στο μοναστήρι».

Η φετινή προσέλευση των προσκυνητών δεν είχε προηγούμενο αφού σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού ο αριθμός των πιστών άγγιξε τους 15.000!

ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

har123

har Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008 8:40 μμ

Και εμεις ειχαμε πληροφορηθει το γεγονος αυτο και τηρουσαμε σταση αναμονης. Ευχαριστουμε για την ενημερωση.

avatar

DIMITRIS MARKOU Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008 10:21 πμ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΗΛΩΣΩ ΕΠΩΝΥΜΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΟΝΤΩΣ ΣΥΝΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ. ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ.
ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ. ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΕΓΙΝΕ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΚΑΛΕΣ ΕΟΡΤΕΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΚΟΥ
Gen.MANAGER
info@euronetcom.info

har123

har Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008 1:23 μμ

Ναι αγαπητε φιλε το εχουμε ακουσει απο πολλους και η δικη σας μαρτυρια ειναι ακρως σημαντικη, να δουμε απο εδω και περα...τι θα δωσει ο Θεός.
Να ειστε καλα και ευχαριστουμε πολύ!

avatar

Dimitris Markou Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2009 1:35 μμ

www.imsymis.org .ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ.Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολις Σύμης και του Πανορμίτη.Ειμαι ο υπεύθυνος της ιστοσελίδας και σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

har123

har Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2009 2:30 μμ

Ωραια, ομορφη ιστοσελίδα.
Την ευχη του Ταξιάρη να έχουμε. Ο γέροντας που κοιμηθηκε πριν δυο - τρια χρονια, έδωσε στη συζυγό μου ενα φυλακτό απο τον Ταξιάρχη που μυροβλιζε ( ειχαμε ερθει για προσκυνημα ). Το προβλημα υγειας που την ταλαιπωρουσε...σταμάτησε.
Δόξα Σοι ο Θεός!
Καλό απόγευμα.

avatar

Fotis Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2009 3:29 πμ

Na eiste kala oloi eseis me tin agni prospatheia na stisete tetoious istotopous. kanete anthropous xaroumenous, boithate na erthoun sto Theo kai kurios dinete elpida kai anakoufizete tis psixes tou kosmou.

Euxaristo.

har123

har Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2009 8:31 πμ

Αγαπητέ Φώτη ο Θεός είναι αυτός που βοηθά και δινει κουράγιο σε ολους μας να συνεχίσουμε.
Καλημέρα.

avatar

Dimitris Markou Σάββατο, 7 Μαρτίου 2009 11:40 πμ

Καλη σας ημέρα και πάλι στο όμορφο blog που έχετε. Είμαι ο υπεύθυνος της σελίδας της Μητρόπολις Σύμης Πανορμίτη και θα ήθελα να σας γνωρίσω και τις σελίδες που ετοίμασα για τον Αγιο Ραφαήλ και Αγιο Λουκά τον Ιατρό.Ολοι Θαυματουργοί.
www.agios-rafael.org / www.agiosrafael.org /agiosloukas.org
Να μας δύνουν δύναμη και υγεία αλλά και σοφία ψυχής για να κατανοήσουμε κάποτε τι πραγματικά είμαστε και για που είμαστε προορισμένοι.Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

har123

har Σάββατο, 7 Μαρτίου 2009 11:27 μμ

Αγαπητέ Δημήτρη,πολύ καλή δουλειά έχετε κάνει. Να είστε καλά, καλό βράδυ.

avatar

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2009 5:21 μμ

ο ταξιαρχης ειναι μεγαλος αγιος και πολυ θαυματουργος,σ αυτη την δυσκολη και σκληρη ζωη που ζουμε καθημερινα με τις δεκαδες υποχρεωσεις και προβληματισμους,μου ειναι ο καλητερος μου φιλος και προστατης μου τον αγαπω και τον προσευχομαι καθημερινα ,και με το λαδι απο το καντιλι του αλοιφω τα ματια μου να βλεπουν μονο καλα ,το μετωπο μου για την σκεψη τα αυτια μου για τις καλες ειδησες ,και τα χειλη μου για τα καλα λογια
Ας ειναι η φροντιδα του και η προστασια του που νιωθω μεσα μου
να ειναι το ιδιο η και περισσοτερη στην καρδια σας.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ
1/7/2009
ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.

har123

har Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2009 6:24 μμ

Αγαπητέ μου Γιώργο, ουτε συζητηση για τον Αρχάγγελο για τα ποσα θαυματα και ευεργεσιες κανει στον κόσμο.Καμε μια προσευχή και για εμας εδω στο blog να μας φωτίζει ο Ταξιάρχης. Να εισαι καλά, χάρηκα για την γνωριμία.
Το όνομά σου μου θυμιζει καταγωγή απο το Καρπενήσι.
Καλο απόγευμα!

avatar

μαρια νικα Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 3:40 πμ

Λατρεύω τον Πανορμίτη όσο τίποτα στον κόσμο!

Θέλω να σας εξομολογηθώ κάτι που μου βαραίνει την ψυχή...

Τον πρόδωσα...

Ήταν να γεννήσω τον Νοέμβριο με τεχνητούς πόνους (καθώς είχα κλείσει το 9μηνο και δεν γεννούσα), πράγμα που σημαίνει ότι είχα περιθώριο επιλογής της ημερομηνίας και μάλιστα ανάμεσα στις 8, 9 και 10 του μηνός.

Ακόμα ήλπιζα ότι θα γεννήσω φυσιολογικά κι έτσι μετά από πολύ σκέψη και προβληματισμό, αποφάσισα να δώσω 2 ημέρες παράταση στον εαυτό μου, μήπως και γίνει κάτι στις 10/11.

Όλη την ημέρα της 8ης Νοεμβρίου προσευχόμουν να γεννήσω, αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα κι έτσι γέννησα στις 10..

Να σας πω πώς νοιώθω..
Νοιώθω πως ο Άγιος μου πρόσφερε το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσα να ζητήσω, μου έκανε τόσο μεγάλη τιμή ώστε από τις 365 ημέρες του έτους να έχω τη δυνατότητα να γεννήσω την ημέρα εορτασμού της Χάρης Του, δοκίμασε την πίστη μου κι εγώ Τον πρόδωσα με τον τρόπο μου!

Πάντα διαλαλούσα το πόσο πολύ πιστεύω σ'Αυτόν, το πόσο Τον λατρεύω, όμως στην πράξη δεν το απέδειξα..
Έπρεπε με κλειστά μάτια να διαλέξω την 8η Νοεμβρίου, να Τον εμπιστευτώ...
Δεν έπρεπε να έχω την παραμικρή ανησυχία αφού θα ήμουν υπό την σκέπη Του...

Μου απέδειξε πόσο μικρή είμαι απέναντί Του, πόσο ''ανθρώπινη''.

Νοιώθω σαν να διαρρήχθηκε ο ''δεσμός'' μας.

Συγχωρήστε με για την φλυαρία, ζητάω την υποστήριξή, τη γνώμη σας.

Ο Πανορμίτη με θεωρεί πλέον ανάξια?

Ευχαριστώ!

har123

har Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 9:13 πμ

Kαλημέρα Μαρία
Ο Ταξιάρχης και όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, όπως μας λεν οι γέροντες, δεν έχουν κρατούμενα είναι φορείς της θειας Χάριτος και σκορπίζουν στον κόσμο ευλογίες.
Εσύ είχες αυτή την εμπειρία της εγκυμοσύνης, είναι δύσκολες αυτές οι καταστάσεις για σας τις γυναίκες και εφ' όσον ζητούσες την βοήθεια του Ταξιάρχη αυτός θα παρίστατο και με την χάρη του Θεού θα φώτιζε τους γιατρούς να κάμουν το καλύτερο δυνατόν.
Προχωράμε Μαρία δεν στεκόμαστε σ' αυτά, οι Άγιοι και ο Ταξιάρχης ιδιαιτέρα είναι φίλοι μας, προστάτες μας, βοηθοί μας και όταν με το καλό τον επισκεφθείς στην Σύμη άναψε και ένα κεράκι και για εμάς εδω στο blog.

avatar

μαρια νικα Κυριακή, 16 Αυγούστου 2009 2:17 πμ

Ευχαριστώ για την απάντηση har.

Όσο για το κεράκι, ευχαρίστως θα το ανάψω ΟΤΑΝ πάω, γιατί δυστυχώς το καλοκαίρι αυτό δεν αξιώθηκα.

avatar

ΚΑΤΕΡΙΝΑ Κυριακή, 13 Ιουνίου 2010 7:46 μμ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ. Ο ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ 2 ΘΑΥΜΑΤΑ. ΣΤΟ ΕΝΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΜΟΝΑΚΡΙΒΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΤΑΞΑ ΑΝ ΕΚΑΝΑ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ. ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟ ΘΕΙΚΟ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑ ΑΔΕΛΦΑΚΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΑΜΕΣΩΣ ΠΩΣ ΑΝ ΗΕΙΝΑΙ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΘΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΑΚΙ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΑΓΓΕΛΟ. Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΗΘΕΛΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ. ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΑ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΜΑΙΑΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΩΡΕΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΜΕΣΩΣ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.ΤΗΝ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

har123

har Κυριακή, 13 Ιουνίου 2010 8:00 μμ

Δόξα τω Θεω!

Πολύ χαίρομαι που το λες Κατερίνα, γιατί οι εμπειρίες των συνανθρώπων μας είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες των διαχρονικών θαυμάτων που κάνουν όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας και ιδιαίτερα ο Ταξιάρχης.
Να μας θυμάστε κι εμάς στις προσευχές σας να μας βοηθά κι' εμάς ο Ταξιάρχης.
Καλό απόγευμα!

Υ.Γ Κάτι τελευταίο...σαν θέματα που υπάρχουν στο blog ο Ταξιάρχης ο Πανορμίτης έρχεται δεύτερος σε επισκεψιμοτητα με τρίτο...τον Ταξιάρχη στο Μανταμαδο...βγάλε συμπέρασμα λοιπόν!!!

avatar

niki Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010 8:37 μμ

na rwtisw kati?thelw na kanw ena tama ston panormiti.omws de mporw na paw sti sumi na to ekplirwsw.mporw na to steilw se mpukalaki i de metraei?epeidh akousa oti ton apokaloun "klefth" fovamai poli na kanw to tama na tou to steilw alla telika na xreiazetai na paw kai egw sti sumi!sas parakalaw opoios kserei na mou apantisei

har123

har Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010 7:46 πμ

Αγαπητή Νίκη
Ο Ταξιάρχης δεν είναι κλέφτης κακώς τον αποκαλούν, όποιοι τον αποκαλούν, με αυτό το επίθετο.
Ένα τάμα μπορεί να πάει με κάποιον γνωστό σας που μπορεί να επισκεφθεί τον Ταξιάρχη, ίσως ταχυδρομικώς και αν είναι η πίστη σας μεγάλη ίσως σε ένα μπουκαλάκι. Πολλά μπουκάλια και δοχεία έχουν καταφθάσει από τα πέρατα της οικουμένης.
Νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν αυτοπροσώπως, μια σύντομη εκδρομή στη Σύμη το Φθινόπωρο θα ήταν καλά.Το προσκύνημα φιλοξενεί για διανυκτέρευση αρκετό κόσμο.
Πάντως αν πάτε...ανάψτε και για εμάς ένα κεράκι.
Καλημέρα!

har123

har Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010 7:55 πμ

Αγαπητή Νίκη
Ο Ταξιάρχης δεν είναι κλέφτης κακώς τον αποκαλούν, όποιοι τον αποκαλούν, με αυτό το επίθετο.
Ένα τάμα μπορεί να πάει με κάποιον γνωστό σας που μπορεί να επισκεφθεί τον Ταξιάρχη, ίσως ταχυδρομικώς και αν είναι η πίστη σας μεγάλη ίσως σε ένα μπουκαλάκι. Πολλά μπουκάλια και δοχεία έχουν καταφθάσει από τα πέρατα της οικουμένης.
Νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν αυτοπροσώπως, μια σύντομη εκδρομή στη Σύμη το Φθινόπωρο θα ήταν καλά.Το προσκύνημα φιλοξενεί για διανυκτέρευση αρκετό κόσμο.
Πάντως αν πάτε...ανάψτε και για εμάς ένα κεράκι.
Καλημέρα!

avatar

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011 3:34 πμ

Συγχαρητήρια, για το γεμάτο ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ blog σας! Όλα τα θέματα, είναι, πραγματικά, ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ!
Ο ΘΕΟΣ,
Η ΠΑΝΑΓΙΑ, και ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ, ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, να σας έχουν καλά, και να σας χαρίζουν πάντοτε, τη ΦΩΤΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ, να μας τη μεταδίδετε κι εσείς, με τη σειρά σας, ιδίως σ'ετούτη τη ΔΥΣΚΟΛΗ και ΠΟΝΗΡΗ ΕΠΟΧΗ, με τις πολλές παγίδες! Ανυπομονώ, να μπώ στο site, και να υπογράψω για το θέμα των ταυτοτήτων, που θέλουν με πονηριά,
να μας "φορέσουν" ! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

har123

har Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011 10:23 πμ

Αγαπητέ Βασίλη
μαζεύουμε τις συμβουλές των αγίων γερόντων και τις διαχρονικές διδαχές των, ώστε αυτοί που δεν ξέρουν να γνωρίσουν, αλλά και αυτοί που ξέρουν να ξαναθυμηθούν.
Ας είναι ο Θεός μαζί με όλους μας.

avatar

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011 10:54 μμ

ΑΓΑΠΗΤΕ ΒΑΓΓΕΛΗ,
Θέλω
απο καρδιάς,
να σας δώσω
και πάλι συγχαρητήρια, για το σπουδαίο ΕΡΓΟ που κάνετε, να μοιράζεστε ΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ
ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ μας,
με ανθρώπους που ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να πλουτίσουν
με Αυτούς
την ψυχή τους, και να αντλήσουν ΔΥΝΑΜΗ για να αντιμετωπίσουν
τη δική τους, καθένας, δοκιμασία!
ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ
ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ, ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ
ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ
ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ,
ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ! ΔΙΝΕΤΕ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ INTERNET,
ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΤΕ ΑΝΑΜΜΕΝΗ
ΤΗ ΦΛΟΓΑ
ΣΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ
ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ που τόσο επίμονα κάποιοι προσπαθούν περίτεχνα να σβήσουν!
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

har123

har Τρίτη, 3 Μαΐου 2011 0:01 πμ

Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά λόγια και τις ευχές.
Χριστός Ανέστη

Υ.Γ
Οχι ότι είναι άσχημο όνομα, αλλά Βαγγέλη δεν με λένε.

avatar

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011 10:36 μμ

Αγαπητέ har,
ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ !!!
Με συγχωρείς, για το λάθος μου, με το όνομά σου, αλλά έτσι θυμόμουν οτι είχα διαβάσει πως λέγεσαι,
σε παλαιότερη επίσκεψή μου στη
σελίδα με το
προφίλ σου.
(Προφανώς είχα μπερδευτεί με το προφίλ άλλου ΦΙΛΟΥ, απο ιστοσελίδα με παρόμοιο θέμα_ μάλλον ήταν το blog του namarizathema... ) Όπως και νά'χει ΣΥΓΝΩΜΗ !!!
Θέλω να σου πώ οτι είμαι τελείως αρχάριος με το internet (είναι μόλις 2-3 μήνες που έχω βάλει στο κινητό, ενώ τα λίγα που έχω μάθει, τα έμαθα μόνος, εμπειρικά, και με κάμποσα λάθη, όπως η γκάφα μου με το όνομα...). Ακόμη και η πληκτρολόγηση των σχολίων που σου στέλνω,
με δυσκολεύει αφάνταστα! (Το σημερινό σχόλιο, το γράφω απ' το πρωί, κι έξω έχει νυχτώσει!... _Πάτησα 3 φορές κατα λάθος
το πλήκτρο τερματισμού,
λίγο πρίν ολοκληρώσω
το κείμενο,
και πάλι
απ' την αρχή ...) Βλέπεις το "ταγκαλάκι",
πού'λεγε
ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΊΣΙΟΣ, λύσσαξε... Αλλά κι εγώ επιμένω...
Επειδή δεν έχω ακόμα,
ούτε laptop,
ούτε e-mail, και θέλω να σου στείλω κάποιες φωτογραφίες, απο το ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ
ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας, καθώς και από το συλλαλητήριο που έγινε
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟ-
ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ, εναντίον
της κάρτας
του πολίτη
(και διαχειρήσου τα, όπως σε φωτίσει Ο ΘΕΟΣ),
και επειδή
δέν έχω τρόπο επικοινωνίας μαζί σου (σου έχω ήδη στείλει δύο μυνήματα στο
e-mail που είδα στο προφίλ σου, τα οποία δέν ξέρω αν έλαβες), σου γράφω παρακάτω
τους αριθμούς τηλεφώνου μου,(μήν τους δημοσιεύσεις,
σε παρακαλώ), για να ξέρεις οτι είναι από μένα. Πολλές απο τις φωτογραφίες θα τις στείλω, με κάποιο κέιμενο, όπως ακριβώς τις έστειλα και σε άλλους φίλους,
το οποίο εκφράζει
τα συναισθήματα που ένοιωσα, παίρνοντας τα πλάνα.
Είμαι πάντα
στη διάθεσή σου, για οποιαδήποτε διευκρίνηση,
Συγνώμη,
άν σε κούρασα, αλλά δέν γινόταν να είμαι πιό σύντομος.
... ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ
ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ

har123

har Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011 10:46 μμ

Βασίλη Χριστός Ανέστη
Υπομονή με την νέα τεχνολογία, αλλά ένα laptop είναι χρήσιμο, θα δεις υπάρχουν αρκετά καταστήματα που έχουν πολλά μοντέλα.
Θα περιμένω τις φωτογραφίες που θα στείλεις και αν ήθελες να κάνεις κάποιο σχόλιο πολύ ευχαρίστως θα το ανεβάσουμε στο blog.
Καλό βράδυ.

avatar

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Σάββατο, 7 Μαΐου 2011 4:30 πμ

Αγαπητέ har,
Σου έχω στείλει, 20 περίπου φωτογραφίες,
με ένα μικρό κείμενο σε κάθε μία,
που εκφράζει τα συναισθήματα που ένιωσα, παίρνοντας τα πλάνα.
Τα έχω στείλει απο τις 5/5/11,
στο e-mail
που είδα στο προφίλ σου
(har123@pathfinder.gr)
Δέν ξέρω
άν ισχύει ακόμη,
ούτε
άν τα έχεις λάβει. Μπαίνω στην ιστοσελίδα σου,
απο αποθηκευμένο, παλαιότερα, σελιδοδεικτη
(για ΤΟΝ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ),
και δέν ξέρω άν
έχει αλλάξει κάτι,
στο μεταξύ.
Θα ήταν όμορφο, να έκανες και
ένα αφιέρωμα,
για
ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ
ΠΑΝΑΓΙΑ μας,
της Τήνου!
(Δέν ξέρω άν το γνωρίζεις, αλλά στο νησί, υπάρχουν
πάνω από 600 ξωκκλήσια)
Εξαιρετικά είναι, επίσης, και τα αφιερώματά σου,
ΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ
ΠΟΡΦΥΡΙΟ, και
ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ !!!
Ας ΒΟΗΘΟΥΝ και
ας ΦΩΤΙΖΟΥΝ
όλους μας,
στις ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ των καιρών ...
ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ!
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!
Φιλικά,
Βασίλης.

har123

har Σάββατο, 7 Μαΐου 2011 2:04 μμ

Βασίλη
δεν έχω πάρει κανένα email, ούτε φωτογραφίες, ούτε κείμενα.
Το email ισχύει και παίρνω mail από αρκετά άτομα, από σένα δυστυχώς δεν έχω πάρει!
Για προσπάθησε πάλι!
Καλό απόγευμα.

avatar

http://blog.u-like.gr/ Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013 3:24 μμ

Ειδικά σε τέτοιες εποχές μόνο ο θεός με έχει κρατήσει στα πόδια μου

avatar

ανώνυμος; Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 7:31 μμ

Καλησπέρα σε ολους

η δικη μου εμπειρια δεν εχει σχεση με τις παραπανω...Παρολο το ταμα που ειχα κανει στον Πανορμιτη πριν ενα χρονο να μεινω εγκυος, αφου εχω υποστει 2 αποβολες σε διαστημα 2 ετων, φετος τον φεβρουαριο εκανα εξωσωματικη και δεν ειχε επιτυχια.. Ειμαι 45 χρονων και ειμαι απολυτα υγιης και κανεις γιατρος δεν μπορει να εξηγησει την αιτια των αποβολων μου. το οτι δεν μενω εγκυος αποδιδεται σε υπογονιμοτητα λογω ηλικιας. Πιστευα με ακραδαντη θερμη οτι γινονται θαυματα,και προσευχομουν καθημερινα, ομως πλεον εχω απελπιστει οσο αφορα το θεμα παιδιου...εχουμε περασει μεγαλο πονο εγω και ο αντρας μου...Δεν παρακαλαω πλεον να μας δωσει παιδι. Αφου δεν εισακουγομαι.

har123

har Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 12:44 πμ

& ανώνυμος 11-ιουνίου 2013

Κάποιες στιγμές η σιωπή είναι προτιμότερη, όμως θα ήθελα να πω ότι έχουμε βιώσει το πρόβλημα και στη δική μου οικογένεια κάποιο διάστημα και έχουμε ζήσει ανάλογα θέματα.
Τα θαύματα γίνονται, όπου πρέπει, όταν πρέπει, όποτε πρέπει. Πολλές φορές γίνονται θαύματα και τα νομίζουμε ως τυχαίες καταστάσεις, άλλες φορές κατόπιν κόπου και ιδρώτα, άλλες φορές καθόλου.
Όμως μη το λες ότι - δεν εισακούγομαι -!
Όλοι μας εισακουγόμαστε, όπως μας λεν οι άγιοι γέροντες, αλλά δεν γίνεται ΠΑΝΤΑ αυτό που θέλουμε.
Μα θα πει κανείς, τι θέλω, θέλω αυτό που θέλει κάθε οικογένεια, είναι κακό που ζητώ ένα παιδί;
Aς μην μας τρώει το άγχος και η αγωνία, εμείς μπορούμε να κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατόν. Τι δηλαδή;
Να βρούμε ένα καλό πνευματικό και οι δύο, να ξετυλίξουμε την ζωή μας ΟΛΟΚΛΗΡΗ κοντά του, να ζούμε κατά το δυνατόν πνευματική ζωή και απ’ εκεί και πέρα ας αφήσουμε το Θεό να κάνει κατά την κρίση Του.
Καλή διαδρομή να έχετε και να ελπίζετε!

avatar

ανώνυμος; Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013 5:15 πμ

kalhmera.......egw exw ws prwto prostath ton taxiarxh stis mantamades..k exw na sas pw me megalh k gia akomh mia fora dakrua sta matia mou apo xara panta pws me episkeftike sto spiti mou.....hr8e me 8oruvo k efyge a8oruva....opws enhmerw8hka etsi erxetai panta k fysika mou afhse thn xarakia me to spa8i tou....zousa monh se ena apomakro spiti..eimai 24 xronwn k ayto egine ena xrono prin...fovomoun polu monh mou k tou zhtousa na erxetai ta vradia gia na mhn fovamai....koimomoun me thn eikona tou dipla mou k eniw8a asfaleia!k fusika opws egrapsa pio panw hr8e!alla den eimoun etoimh na ton dw,na ton antikrisw h' den kserw k egw ti allo....pragma pou mexri k aythm th stigmh metaniwnw.giati sigoyra kati h8ele na mou pei k egw den ton afhsa....h akoma xeiroteta den tou prosfera ena pothri nero meta to makrino taksidi tou pou ekane gia xarh mou...8elw na pisteyw pws katalave ton fovo pou eniwsa k den mou kakiwnei...epishs eixa kapoio problhma me to deksi mati k parolo tis eksetaseis pou eixa kanei gia ta panta den mou evriskan tipota.....EKEINOS omws me giatrepse.....to f8inopwro pou mas perase eida kapoio oneiro,to opoio einai kalesma gia to spiti tou panormith...k fysika 8a paw......k na eiste oloi sigouroi pws tipota den einai tyxaio sthn zwh.....ton taxiarxh ths mytilinhs ton gnwrisa eksaitias tou mikrou mou aderfou pou ekane ekei to stratiwtiko tou k fysika dhlwse ameta8eto....k to ti exei dei k antimetwpisei den mporw na sas pw....k panta ta ksepernouse ola me thn voh8eia TOU..hksere pws tipota den mporouse na ton peiraksei giati eixe EKEINON dipla tou....meta to oneiro pou eida k dhlwne thn episkepsh mou ston PANORMITH o megalos mou aderfos mphke fantaros k meta thn orkomosia tou ton esteilan sthn rodo..opou k ekeinos exei dhlwsei ameta8eto.....k sigoura mono tyxaia den einai ola ayta...!ftera stis plates sas k agaph stis kardies sas...!

avatar

Tim faraos Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 7:37 μμ

Mθno afstralμa, kaμ θrixa boukΰli stν thΰlassa, kaμ μrthe stν Sμmi!! Thaϊmata aggθlon θhei tσ internet: www.angelstories. Kaν: www.miraclestories... Opou episkiΰsei i hΰri sou arhΰggele, ekeν tςn daimςnon ekdiςketai i dνnami!! Timfaraos@gmail.com

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιο σας εδώ

Αποστολή ως ανώνυμος θα ειναι σωστό; -

Δέν επιτρέπεται η χρήση HTML για τα σχόλια αυτού του blog